Descriere
Stimulator de crestere Atonik – 100 ml, 500 ml, 1 L
Atonik este biostimulator pe baza de polifenoli ce are rol in proliferarea si cresterea lastarilor, fotosinteza, fertilitatea florilor si formarea fructelor, chiar si in conditii de stres biotic si abiotic.
Atonik este cel mai vechi biostimulator de crestere si fructificare din lume (din 1945), fiind utilizat intensiv de fermierii din peste 70 de tari de pe 5 continente.
In Romania a fost omologat inca din anul 1977, contribuind la obtinerea unor productii ridicate si de calitate destinate exportului.
Compozitie chimica:
- Ortonitrofenolat de sodiu 0,2%
- Paranitrofenolat de sodiu 0,3%
- 5 – nitroguaiacolat de sodiu 0,1%
Beneficii stimulator de crestere Atonik:
- Stimulează înrădăcinarea, germinaţia seminţelor şi a polenului, creşterea tubului polinic şi a fructelor;
- Reduce numărul de seminţe seci din centrul calatidiului de floarea soarelui
- Stimulează reacţia de apărare a plantelor de stresul abiotic şi biotic;
- Creşte calitatea şi cantitatea recoltelor.
Mod de actiune:
- Biostimulatorul Atonik influenţează pozitiv majoritatea proceselor vitale din plante, cum ar fi: creşterea suprafeţei de asimilaţie, creşterea conţinutului total de clorofilă şi a intensităţii procesului de fotosinteză, creşterea conţinutului de hormoni vegetali, lignină, proteine, carbohidraţi şi elemente minerale, creşterea activităţii enzimatice, amplificarea mişcării citoplasmatice, etc.
- Aplicarea biostimulatorului Atonik influenţează pozitiv creşterea generativă a plantelor (stimularea fertilitaţii florilor, prin creşterea procentului de grăunciori de polen fertil şi prin alungirea tubului polinic) şi creşterea acumularii de biomasă.
- Atonik are cel mai mare procent de stimulare a activitatii nitrat-reductazei, o enzima foarte importanta pentru accesibilitatea/utilizarea azotului de catre plante.
- Nitrat-reductaza catalizează reducerea nitraţilor la nitriţi, această reacţie chimică fiind deosebit de importantă pentru producerea de proteine în plante.
- După aplicarea produsului, substanţele active ale acestuia pătrund imediat şi foarte uşor în celulele plantelor, fiind rapid metabolizate în compuşi care apar în mod natural în plante şi care îndeplinesc funcţii similare.
Cereale păioase |
|
|
Porumb |
|
|
Floarea soarelui |
|
|
Rapiţă |
|
|
Soia |
|
|
Mazăre |
|
|
Cartof |
|
|
Sfeclã de zahãr |
|
Recomandari de aplicare la principalele culturi horticole:
CULTURA | ||
---|---|---|
Tomate |
|
|
Ardei |
|
|
Castraveți |
|
|
Vinete |
|
|
Varză |
|
|
Rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel pentru rădăcină, păstârnac) |
|
|
Salată |
|
|
Pepeni |
|
|
Căpșun |
|
|
Viță-de-vie** |
|
|
Pomi fructiferi (semințoase) |
|
|
Pomi fructiferi (sâmburoase) |
|
|
Lasă un răspuns