Fungicid Difaz

Substanta activa: Azoxistrobin 200 g/l + Difenoconazol 125 g/l

Difaz este un fungicid complex, sistemic  cu efect preventiv si curativ, omologat pentru a combate fainarea si rugina din culturile de conopida, varza si ceapa.

Ambalaj 1 L

Produse similare

260.00 lei

Costul transportului se calculează în funcție
de greutatea coletului.

LIVRARE RAPIDĂ

Comanda va ajung la tine în maxim 1-2 zile lucrătoare!

DISCOUNT PE CANTITATE

Pentru cantități mari primești discount personalizat.

NE GĂSEȘTI ȘI PE SEAP

Platformă destinată achizițiilor instituțiilor publice.

TANSPORT GRATUIT

Comenzi de la 1000 lei, cu greutatea de maxim 8 kg și km suplimentari 0.

Descriere

Fungicid Difaz – Ambalaj 1 L
Substanta activa: Azoxistrobin 200 g/l + Difenoconazol 125 g/l
Proprietati fizico-chimice: DIFAZ se prezinta ca lichid,  sub formă de suspensie concentrata (SC), mobil, opac, de culoare alb murdar, cu miros distinct de solvent. Nu este inflamabil, nu este exploziv, nu oxideaza.

Difaz este un fungicid complex, sistemic  cu efect preventiv si curativ, omologat pentru a combate fainarea si rugina din culturile de conopida, varza si ceapa.

Cum actioneaza fungicidul Difaz:

  • Fungicid complex cu cu acțiune preventivă și curativă.
  • Contine doua substante active, azoxistrobin (grup FRAC 11) si difenoconazol (grup FRAC G1), cu mecanisme diferite de actiune asupra patogenilor.
  • Azoxistrobin este un compus sistemic, apartine grupei strobilurinelor si actioneaza la nivelul celulelor prin inhibarea respiratiei.
  • Actioneaza protectiv, curativ și eradicant. Are un efect vitalizant asupra plantelor (green effect), frunzele capatand o capacitate de asimilare mai bună.
  • Difenoconazol este un triazol sistemic cu acțiune preventivă și curativă de lungă durată. Inhiba biosinteza ergosterolului membranei celulare.
  • Dupa aplicarea produsului Difaz, o mare parte din substanţele active pătrund si se distribuie sistemic uniform in planta.
  • O alta parte formează un depozit la suprafaţa frunzei, care se reactivează în condiţii de umiditate.

 

CULTURA ORGANISMUL DAUNATOR DOZA PERIOADA DE APLICARE TIMP DE PAUZA PANA LA RECOLTARE
Ceapa Rugina (Puccinia allii) 1 l/ha Intre BBCH 41  si BBCH 49 14 zile
Varza Fainare (Erysiphe sp.) 1 l/ha Intre BBCH 41  si BBCH 49 21 zile
Conopida Fainare (Erysiphe sp.) 1 l/ha Intre BBCH 41  si BBCH 49 14 zile

Instructiuni de utilizare:

  • Se aplca de maxim 2 ori la ceapa si o singura data la varza si conopida.
  • Perioada de pauza intre tratamente este de 8-10 zile. Volumul de apa recomandat este de 200 – 600 l/ha.
  • Se preteaza foarte bine pentru tratamente profilactice (atunci cand atacul s-a instalat deja in cultura) dar si pentru aplicare preventiva.

Tehnica de aplicare:

  • Difaz poate fi aplicat cu echipamente conventionale de pulverizat, incluzand echipamente atasate de tractor, purtate sau autopropulsate, reglate si calibrate conform instructiunilor de utilizare furnizate de producator.
  • La prepararea solutiei, se umple pana la jumatate cu apa rezervorul masinii si se porneste agitatorul.
  • Se agita recipientul produsul de tratat si apoi se toarna in rezervor.
  • Se completeaza cu apa pana la umplerea rezervorului. Solutia se aplica imediat dupa preparare.
  • Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara.
  • Dupa terminarea lucrului, masinile vor fi golite si curatate in camp, de resturi sau urme de produs.
  • Ambalajele golite se clatesc de trei ori iar lichidul rezultat se toarna in rezervorul pompei de tratat.

 

Compatibilitate
Produsul este compatibil cu majoritatea produselor de protectia plantelor. Inainte de utilizare este recomandat sa se faca un test de compatibilitate.  

Selectivitate/Toleranta culturii
Produsul este selectiv pentru culturile si dozele la care este autorizat

 

Informații suplimentare

Greutate 1.25 kg
Brand

Sharda Cropchem

Cultura

Ceapa, Conopida, Varza

Combate

Fainare (Erysiphe spp.), Rugina cepei (Puccinia allii)

Brand

Sharda Cropchem

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fungicid Difaz”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *