Descriere
Fungicid Ortiva Top – Ambalaj 10 ml, 1 l
Compozitie: 200 g/l (18.2 % g/g) azoxistrobin + 125 g/l (11.4% g/g) difenoconazol
Formulare: suspensie concentrata
Ortiva Top este un fungicid preventiv si curativ, cu spectru larg de actiune impotriva agentilor patogeni, fiind recomandat pentru utilizare la culturile legumicole.
Mod de actiune fungicid Ortiva Top:
- Ortiva Top contine doua ingrediente active (azoxistrobin si difenoconazol) cu activitate de contact si sistemica locala si translaminara;
- Azoxistrobin actioneaza ca inhibitor al respiratiei mitocondriale, blocand ciclul energetic al patogenului, intervenind in ciclul biologic al ciupercii, in principal in timpul germinatiei sporilor si in timpul initierii penetrarii in tesuturile plantei; Acesta prezinta preluare graduala si activitate sistemica locala (translaminara) in frunze;
- Difenoconazol prezinta actiune preventiva si curativa actionand prin blocarea biosintezei steroizilor in membranele celulare ale fungilor; Acesta are actiune sistemica locala si usoara translocare acropetala.
Mod de utilizare fungicid Ortiva Top:
Recomandari de utilizare fungicid Ortiva Top:
- Tomate: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;
- Vinete: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;
- Ardei: aparitia primei inflorescente pana cand 70% din fructe s-au maturat;
- Fasole: butoni florali pana cand pastaile ating 70% din dimensiunea normala;
- Varza si Varza de Bruxelles: 2 frunze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;
- Conopida si Broccoli: 2 frunze adevarate si pana la aparitia primelor flori individuale;
- Morcov, Pastarnac, Patrunjel, Hrean, Ridichii, Telina: 2 funze adevarate si pana la atingerea dimensiunilor normale;
- Dovlecei si Castraveti: aparitia primelor flori si pana la maturitatea fructelor;
- Salata: 6 frunze adevarate si pana la dezvoltarea completa;
- Pepeni galbeni/verzi: de la aparitia primei ramificatii a tulpinii principale si pana la maturitatea fructelor;
- Praz: 6 frunze adevarate si pana la maturitate;
- Capsuni si Zmeura: primele flori deschise (inceput de inflorit) si pana la maturitate, a 2-a recoltare;
- Ceapa semanata direct si ceapa din arpagic, usturoi: 6 frunze adevarate si pana se atinge 50% din diametrul fructului/bulbului;
- Ceapa verde: 5 frunze adevarate, numar maxim de tratamente -3;
- Mazare: butoni florali si pana cand 70% din pastai au atins dimensiunea finala.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.