Descriere
Fungicid Syrex Star – Ambalaj 1 kg
Substante active: 26,7% Boscalid, 6,7% Piraclostrobin
Formulare: granule dispersabile in apa (WG)
Caracteristici fungicid Syrex Star:
- Fungicidul combina doua substante noi, cu moduri diferite de actiune: piraclostrobin, din grupa strobilurinelor si boscalid, din grupa carboxamidelor.
- Fungicidul are o miscare dubla in planta: translaminara si acropetala, sistemic local.
- Actioneaza prin inhibarea germinatiei sporilor si cresterii tubului germinativ, dar si asupra sporularii.
- Modul special, diferit, de actiune a substantelor active, impreuna cu efectul combinativ al acestora, determina obtinerea unui spectru de combatere neobisnuit de larg impotriva patogenilor.
- De asemenea, datorita selectivitatii, poate fi utilizat la mai multe culturi.
- Aplicarea timpurie, cu precadere preventiva, determina o eficacitate excelenta impotriva patogenilor.
Mod de utilizare fungicid Syrex Star | |||||
---|---|---|---|---|---|
Cultura | Combate | Doza | Perioada aplicare BBCH | Numar maxim de aplicari | Pauza |
Ardei | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Fainare (Leveillula taurica) | 1,5 kg/ha | BBCH 51-87, de la aparitia inflorescentei pana la aparitia a 70% din culoarea tipica a coacerii fructelor | 3 la un interval de 7-14 zile | 3 zile |
Cais, Piersic | Monilioza (Monilinia spp.) | 0,5 kg/ha | BBCH 60-87, de la deschiderea primelor flori pana la coacerea fructelor pentru recolta | 3 la un interval de 7-10 zile | 7 zile |
Capsun | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) | 1,8 kg/ha | BBCH 60-87, de la deschiderea primelor flori pana la coacerea primelor fructe | 2 la un interval de 7 zile | 3 zile |
Cires, Visin | Monilioza (Monilinia spp.), Antracnoza ciresului (Blumeriella jaapi) | 0,5 kg/ha | BBCH 59-81, de la deschiderea primelor flori pana la începutul colorarii tipice a fructelor | 3 la un interval de 10 zile | 7 zile |
Morcov | Alternarioza morcovului (Alternaria dauci) | 0,75 kg/ha | BBCH 41-47, respectiv de la inceputul dezvoltarii radacinilor pana cand acestea ajung la 70% din dezvoltarea lor | 2 la un interval de 7-10 zile | 28 zile |
Praz | Patarea cafenie (Cladosporium allii-porri), Mana prazului (Phytophthora porri), Alternarioza prazului (Alternaria porri) | 1,5 kg/ha | BBCH 41-49, de la inceputul dezvoltarii frunzelor bazale pana la uscarea frunzelor si uscarea partii superioare a bulbului | 3 la un interval de 10-14 zile | 14 zile |
Prun | Monilioza (Monilinia spp.), Patarea rosie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum) | 0,5 kg/ha | BBCH 59-81, de la deschiderea primelor flori pana la începutul colorarii tipice a fructelor | 3 la un interval de 7 zile | 7 zile |
Salata | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) | 1,5 kg/ha | BBCH 12-49, de la aparitia celei de-a doua frunze adevarate pana la formarea completa a capatanii | 2 la un interval de 7 zile | 14 zile |
Tomate | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Fainare (Leveillula taurica) | 1,5 kg/ha | BBCH 50-85, de la aparitia inflorescentei pana la aparitia a 50% din culoarea tipica de coacere a fructelor | 3 la un interval de 7 zile | 3 zile |
Varza | Alternarioza (Alternaria spp.), Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) | 1 kg/ha | BBCH 41-49, de la inceputul formarii capatanii pana la dezvoltarea si formarea completa a acesteia | 3 la un interval de 7 zile | 14 zile |
Vinete | Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Fainare (Leveillula taurica) | 1,5 kg/ha | BBCH 50-85, de la aparitia inflorescentei pana la aparitia a 50% din culoarea tipica de coacere a fructelor | 3 la un interval de 7 zile | – |