Descriere
Seminte Grau Katarina – Sac 500 kg
Norma de semănat: 160-180 kg/ha
Katarina este un soi de grau nearistat, timpuriu, din clasa de panificatie A, ce se remarca prin toleranta excelenta la seceta.
Caracteristici grau Katarina:
- Clasa de panificație A;
- Soi de grâu nearistat, timpuriu;
- Plantele au vigoare foarte bună la răsărire mai ales în prima perioadă de vegetație;
- Prezintă toleranță bună la bolile spicului – în special Fusarium;
- Calități bune de panificație cu un conținut de proteină de peste 13%;
- Conținut de gluten: 28-29%;
- Valoarea de sedimentare: ridicată;
- Calitatea de panificație: foarte bună;
- Greutatea hectolitrică: 79-81 kg.
Beneficii:
- Soi de grâu nearistat, timpuriu, cu o perioadă scurtă de vegetație, care se folosește la maximum de precipațiile din cursul iernii, astfel încât rezistă excelent la seceta pedologică și la arșița atmosferică ce apare în luna iunie.
- Se remarcă printr-un potențial de producție ridicat, calități bune pentru panificație și o capacitate excelentă de înfrățire.
- Prezintă toleranță bună la iernare.
- Tolerează foarte bine gerurile târzii din primăvară.
- Dă dovadă de o eficiență economică mare datorită unui raport stabil între cantitatea și calitatea producției.
Rezistența la condițiile de mediu și boli:
- Toleranță la iernat: foarte bună;
- Toleranță la secetă: excelentă;
- Toleranță la cădere: excelentă;
- Toleranță la septoria: bună;
- Toleranță la făinare: bună;
- Toleranță la rugini: bună;
- Toleranță la fusarium: foarte bună.
Recomandări de cultivare:
- Soiul este recomandat pentru cultivare în zonele favorabile pentru cultura grâului de toamnă din sud, sud-vest și sud-est (în special în zona Dobrogei dar și în Moldova).
- Se recomandă pentru semănat în epoca optimă (1-15 octombrie).
- Cantitatea de sămânță recomandată în condiții optime 360-380 b.g. /m2 ce oferă o densitate medie la recoltat de peste 700 spice/m2.
- Datorită taliei joase nu este obligatorie aplicarea regulatorului de creștere.
Be the first to review “Grau Katarina”