Descriere
Seminte castraveti Mapamond – Plic 10 g
Soi romanesc de castraveti timpuriu, de tip cornichon, foarte productiv si reziestent la boli. Fructul este verde inchis, nu este amar, are pulpa crocanta si gustoasa.
Caracteristici:
- Soi romanesc de castraveti tmpuriu, de tip cornichon.
- Fructul este verde inchis, nu este amar, pulpa crocanta, gustoasa.
- Recoltare esalonata.
- Bun pentru consum in stare proaspata si conservare, rezistent la boli.
- Soi productiv.
Recomandari de cultivare:
- Perioada de semanare: aprilie-mai;
- Distanta de cultivare: 80×30 cm;
- Recoltare esalonata;
- Perioada de recoltare: iunie-septembrie.
CERINȚELE CULTURII DE CASTRAVETI FAȚĂ DE FACTORII DE MEDIU |
Temperatura de germinare: Minim 15,6 ℃ in 13 zile | Optim 25-28 ℃ in 5 zile | Maxim 40.5 ℃ in 3 zile |
Lumina:
· Plante de zi scurta ( 12-14 h) · Castravetii au pretentii medii fata de lumina. · La o intensitate si o durata mare de iluminare, conduce la imbatranirea prematura a plantelor. · Hibrizii de castraveti sunt conceputi pentru a vegeta mai bine si in conditii scazute de lumina. |
Umiditate:
· Umiditate din sol cat si din aer trebuie mentinuta la nevoile cerute de plante. · Insuficienta apei duce la oprirea cresterii, formeaza un numar mai mare de flori mascule, deformarea fructelor si aparitia gustului amar al acestora. |
Sol: castravetii se cultiva pe soluri usoare, permeabile, afanate, bogate in humus avand o textura luto-nisipoasa si structura granulate. |
Lasă un răspuns